Bakgrundsmusiken kommer från filmen Star Wars.

Vi, det vill säga min man och jag, bor sedan 1989 på en liten gård utanför Smålandsstenar. Här bor även hästar, katter, och naturligtvis våra hundar som är en del av familjen och lever därefter. Många helger bär det iväg till någon hundutställning.

OM KENNELN

Efter att i ca 10 års tid haft 35-kilos hundar som gärna vill sitta i knät, började tankarna gå till att köpa en något mindre ras som komplement och som man kunde ha i famnen utan att "krossas".
Funderingarna började med raser som var något mindre än Briarderna, men slutade den dagen jag fick syn på Havanaiserna. Jag föll direkt för denna lilla charmiga hund. Så 1994 köpte jag min första havanaispojke, Happy Friend´s Double or Quits "Skorpan". Ett köp jag aldrig ångrat och idag består hushållet av fler små "charmknattar".

KENNELNAMNET

I filmen Star Wars"Stjärnornas krig" finns en stor, lurvig, fawnfärgad och snäll wookie som heter Chewbacca. Vi tyckte att det fanns många likheter med en Briard. Därav Kennelnamnet CHEWBACCAS. I början hade vi bara Briard, men faktiskt, likheten med Havanaisen finns även den.


 
 
 
 


Elise Alverönn
Tel. 0371-38005
 
 


Hem